KH. DUDUNG ABDURRAHMAN - KITAB JAUHAR TAUHID

6 perkara anu kudu dijaga ku urang:

1. Ngajaga agama. Wajib ngajaga agama tina dua rupa:
- Tina perkara anu ngabatalkeun agama. Contona murtad boh tina patekadan, ucapan atawa pagawean
- Tina Perkara anu ngaruksak agama. Contona perbuatan maksiat

2. Ngajaga diri. "Walaa tulquu biaidiikum ilaa tahluk" -> Ulah ngajerumuskeun maraneh kana diri maraneh kana karuksakan
3. Ngajaga harta
4. Ngajaga turunan. Cara ngajaga turunan nyaeta:
- Ku hukum pernikahan
- Ku pendidikan anu hade
- Nikahkeun ka lalaki anu soleh atawa awewe anu solehah
5. Ngajaga akal
6. Ngajaga kahormatan (harga diri)

*Pendapat para ulama tentang ditarimana taubat anu diulang-ulang:
1. Ditarima. Sabab/syarat:
- Lamun teu kahaja migawe dosana
- Dina waktu tobat, memenuhi kana syarat taubat nasuha
2. Ditolah. Sabab mempermainkan dosa

Poskan Komentar

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( :-q =))